”Jaktdramat i Ullared” i Okome bygdegård

Bild

”Jaktdramat i Ullared” i Okome bygdegård oktober-november

För er som besökte Mysteriet i Svartrå, eller spionen i Gällared när det begav sig så finns nu ytterligare en klurig mordgåta att ta sig an i Okome bygdegård. Nu hamnar du mitt i spännande jaktdrama där grannsämjan prövas. Alla fem blir inblandade på något sätt.

I dessa inflationstider sänker vi priset till 649 kronor och behåller klassen på regi och skådespelare. 3/5 delar har ni träffat innan, mer om detta längre fram. Maten blir något enklare eftersom det hade blivit för dyrt för oss alla. Men det blir älgkött i någon form eller en vegetarisk rätt. Öl och alkoholfri dryck finns att köpa.

ÄTRAN NOVELLEN är grunden i dramat. Vill ni komma bättre förberedda så läs ÄTRANNOVELLEN. Den ger er en bättre grund till dramat.

Spionen i Gällared i Okome bygdegård

För er som besökte Mysteriet i Svartrå när det begav sig så finns nu ytterligare en klurig mordgåta att ta sig an i Okome bygdegård, du hamnar mitt i ett spännande spiondrama som blir en verklighet för alla inblandade.

Precis som senast har Elisabet Sevholt stått för manus och regi, och återigen är det Ekholmen som står för maten. Se bilder nedan för mer information, klicka på bilderna för att se de i ett större format.

Programblad

Programblad 2

Mysteriet i Svartrå blev en succe!

Nästan 1000 personer såg föreställningen och åt 3-rätters middag. Många gäster uttryckte sin förhoppning med orden ” Det här måste ni göra fler gånger”. Mest positiv kritik fick våra fem skådespelare som verkligen gav mycket av sig själva och regissören Elisabeth Sevholt är helnöjd med föreställningen sammantaget.

Positiv recension i HN för mysteriet i Svartrå

recension av mysteriet i svartrå i hallands nyheter

Skyddsvakten blir teaterföreställning

mysteriet i svartrå

Nu blir min bok Skyddsvakten en mordgåta som kommer att uppföras i Okome Bygdegård i november 2019. Teaterföreställningen kommer att heta Mysteriet i Svartrå och framföras av kända skådespelare under sammanlagt 16 föreställningar. Du ser rollerna och aktörerna längre ner.

Hur kunde det bli så, frågar jag mig själv? Slumpen, ödet eller kanske bara lyckliga faktorer som passar ihop. Jag ska berätta hur det började för ca 1 år sedan. Jobbet med min 3:e bok Smältdegeln i Svartrå höll på att slutföras när en okänd kvinna ringer och helt sonika frågar; – Kan du skriva en mordgåta som jag kan regissera som teaterstycke?

Min direkta tanke blev att nu är det en kompis som driver med mig. Men när hon presenterade sig som Elisabeth Sevholt förstod jag att hon menade allvar. Vi träffades förutsättningslöst och efter en rundresa i Svartråbygden var saken klar. Efter att hon läst Skyddsvakten bad hon mig skriva om den till ett manus med utvalda roller. På den vägen är det. Verkligen kul och inspirerande!    

Vi beslöt att göra ett EU-projekt av det med landsbygdsutveckling som ledstjärna. Svartrå är ren landsbygd med många olika kvaliteter. Men då behövde vi en projektledare och var ska teatern uppföras??. Under den varma sommaren var Björkasjö i Svartrå min och hustruns badställe. Där träffade vi en ”lokal people” som heter Catarina Dahlöf. Efter en stund frågade hon; Du har möjligen inte ett jobb till mig”?  Svaret blev att jag ska tänka på saken. Efter en natts betänketid blev svaret JA, om du vill bli projektledare för ett teaterprojekt. Det nappade hon på. Nu var vi tre i gruppen.

Men var ska den spelas upp? Efter lite research var det givet. Okome Bygdegård. Den styrelsen är verkligen på hugget med olika musikkvällar i Köinge Bygdegård. Eftersom jag kände ordföranden Helena Lindkvist sedan innan var det lätt att fråga om projektet kan hyra Bygdegården under oktober-november 2019. Jo, det passade om vi får vara med och arrangera? Naturligtvis, det är vi som behöver styrelsens och därmed bygdens föreningslivs hjälp. Sista pusselbiten hade fallit på plats och projektdrivande blev Okome-Köinge-Svartrå Bygdeutvecklingsråd.

Den välskrivna LLUH-ansökan med en budget på 1.1 miljon fick positivt beslut av styrelsen för Lokalt Ledd Utveckling i Halland sa JA och skickade den vidare till Jordbruksverket där den ligger i skrivande stund.

Raskt kontrakterades FEM SKÅDESPELARE för de olika rollerna. Spännande framtid onekligen! Biljetter kan köpas hos Destination Falkenberg från den 28 mars. Under föreställningen serveras 3-rätters middag och SPÄNNING! Det gäller för deltagarna att räkna ut vem som är mördaren.

Skådespelare i bygdegården
Skådespelarna på plats i bygdegården!

Medverkande:

elisabet_sevholt
Elisabet Sevholt – Regissör
Monica Olsson
Monica Olsson – I rollen som Lena
Ellen Lundberg
Eline Lundberg – I rollen som Elisabeth
Joel Ström – I rollen som Gunnar
Pontus T Pagler
Pontus T Pagler – I rollen som Johan
Tommy Karls
Tommy Karls – I rollen som Sten Polis